неділя, 20 червня 2021 р.

 Для чого Україні потрібний вступ до НАТО?


    Українська держава тримає курс на інтеграцію до Європейського Союзу та НАТО. Таку політику визначив український народ, і українська влада її реалізовує. Інтеграція до НАТО – справа не одного дня. Вона займе роки, але готуватися до неї потрібно вже зараз. Варто зазначити, що багато вже зроблено, але планів, які потрібно втілити, ще більше. Щодо інтеграції до НАТО та ЄС – є стійка підтримка значної більшості громадян. Особливо посилила її російська агресія в Криму та на Сході України. Водночас частина громадян впевнені, що НАТО – це виключно військова організація. Коли йдеться, передусiм, про відповідність членів Альянсу демократичним стандартам, верховенству права. 
    Чи знаєте ви, що завдяки НАТО в Україні з’являються центри реабілітації військових із новітнім обладнанням, де медичних працівників за міжнародними стандартами навчають допомагати відновлюватися учасникам бойових дій на Сході країни, а сім’ї ветеранів мають змогу пройти психологічну реабілітацію? НАТО виділяє фінанси на українську науку. Наприклад, Київський політехнічний університет на грантові кошти розробив надсучасний міношукач. НАТО допомагає колишнім військовим перекваліфіковуватись, отримати додаткову освіту – для того, щоб знайти нову цивільну роботу після завершення служби. Представництво Альянсу допомагає в ліквідації радіоактивних відходів. Та це неповний перелік мирної діяльності НАТО в Україні. Щоб допомогти краще розібратися в цій темі, ми зібрали ключові факти та міфи, які існують у суспільстві, й роз’яснюємо переваги, які отримає кожен українець в разі приєднання нашої держави до Північноатлантичного Оборонного Альянсу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Біля будівлі російського посольства в Києві активісти ГО "Ардіс" нагадали Путіну, що його чекає суд Гааги.  Увечері 30 червня біля...